Aktuelt

13. sep. 2019

Gravminner av skifer

Skifer fra Oppdal gir gravminner med eksklusiv og ekte norsk framtoning. 

21. aug. 2019

Valg av minneord

Minneord er et personlig valg. Vi ønsker å hjelpe deg.

21. aug. 2019

Bør man polere gravstein?

Polering av gravminner er en investering man kan spare inn over tid.

21. aug. 2019

Gravstein for kjæledyr

Nergård Stenindustri tilbyr gravminner for dyr som har vandret hen.

Se nyhetsarkiv

21. aug. 2019

Bør man polere gravstein?

Polering av gravminner er en investering man kan spare inn over tid.

Ved kjøp av gravminne kan du velge helpolering. Den største fordelen med helpolering er at gravminnet blir tilnærmet vedlikeholdsfritt. Urenheter tørkes lett bort med en våt klut, og gravminnet vil se like bra ut etter 10 år. Uten polering opplever mange at det gror mose, særlig på kantene av steinen. Vi anbefaler at upolerte gravminner skrubbes to ganger i året med klorin og vann for å unngå missfarging.

Helpolering betyr at hele gravstenen bearbeides slik at den får en helt glatt og vannavstøtende overflate. Steinens overflater slipes for hånd av våre mest erfarne fagarbeidere. Det brukes spesialverktøy for sliping med seks forskjellige finhetsgrader. Deretter varmebehandles overflaten, slik at porene i steinen tettes. Prisen for helpolering er ca. 6000 kroner for en gjennomsnittlig gravsten. Prisen reflekterer at helpolering er tidkrevende fagarbeid. Her gjør god norsk håndverkstradisjon seg gjeldende. Særlig kantene på steinen er krevende og derfor dyrere å polere, men her gror det også lettest mose.

Om man ønsker å polere kun baksiden av gravsteinen, så koster dette 2000 kroner for alle våre gravminner. Polering av forsiden av gravminnet er inkludert i prisen.

Under ser du et bilde av Modell 181, helpolert, i steinsorten "Orion Blue". Etter tre år i værharde omgivelser i Sogn og Fjordane ser den akkurat like fin ut som den dagen den ble satt opp.

modell181