Aktuelt

6. april 2020

Vi produserer det gravminne du vil ha

Ønsker du deg et helt unikt gravminne for den du er glad i? Nergård Sten utarbeider også helt unike gravminner i samarbeid med kunder. Vi skal her forklare hvordan vi gjør dette, og hvordan du kan gå fram om du har noe helt spesielt i tankene.

5. april 2020

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

5. april 2020

Rimelig gravstein

Vi i Nergård Sten har full forståelse for at det er dyrt å kjøpe gravstein. Derfor har vi samlet noen mer prisgunstige alternativer.

4. april 2020

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminne vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

19. jan. 2020

Trenger man bedplate?

Rundt 60 prosent av de som kjøper gravstein hos oss kjøper også med en innramming, enten en bedplate eller en blomsterramme. I denne artikkelen belyser vi fordeler og ulemper ved å bruke innramming og viser hvilke innramminger vi tilbyr.

Se nyhetsarkiv

4. april 2020

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminne vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

1. Velg modell for gravminne

Følg først linken til Nergård sitt program, Steinbyggeren. Denne kan du gjerne trykke på nå, slik at programmet åpnes i et nytt vindu. Du kan da følge stegene i denne guiden interaktivt. Det første steget er å velge form og fasong på gravminne, også kalt "Modell". Du vil få opp et bilde som vist under på skjermen. Mange av våre modeller er designbeskyttet, og disse fåes kun hos Nergård Sten. Hver modell har et bilde og et modellnummer. Under modellnummeret vises "høyde x bredde" for gravminne, og prisen for denne modellen med den rimeligste steinsorten. Vi har valgt gravminne med Modell 212, omkranset av en rød firkant på bildet under. Vi ser på skjermen vår at denne modellen er 65cm høy, 75cm bred og koster 18200 kr med den rimeligste steinsorten.

design_1

 

2. Velg steinsort for gravminne

Det neste steget er å velge steinsort. Hos Nergård Sten så ønsker vi at du skal finne akkurat den steinsorten du ønsker deg, hvor alle steinsortene vi fører er av topp kvalitet. Valg av steinsort vil påvirke prisen på ditt gravminne, men ikke til en stor grad. Prisforskjellen mellom ulike steinsorter vil være påvirket av størrelsen på gravminne; for gravminne med Modell 212 så er det 2600 kr forskjell mellom rimeligste og dyreste steinsort. Prisen vises automatisk for de forskjellige valgene. Vi har valgt steinsorten "Sort granitt", omkranset av den røde firkanten på bildet under. Sort granitt er en av vår dyreste og mest eksklusive steinsorter. 

design_2

 

3. Tekst og valgfri bedplate

Etter å ha valgt modell og steinsort kommer du til siste steg, hvor du kan legge til tekst, ornament, tilbehør og bedplate. Vi har lagt til en bedplate i sort granitt med ovalt hull for beplantning (5800 Kr), noe som gir en totalpris på 26600 kroner som vist nederst på bildet. Du velger bedplate ved å velge "tilbehør" i fanen til høyre. Hvorvidt du trenger en bedplate kan du får mer informasjon om her.

Ved å trykke på teksten der det står "AASTAD FURUSAT CARLING", kan du endre navn til avdøde, samt velge skrifttype, skriftstørrelse og skriftfarge. Videre må du endre fødselsdato og dødsdato til det som stemmer for avdøde. Nederst på gravminne finnes et minneord, dette kan endres til det du ønsker. Mange forslag på minneord finnes her. Du kan flytte all teksten på gravminne dit du vil.

Øverst på gravminne er det et kors. Dette kan byttes ut med en hvilken som helst annen dekor, hvor mange eksempler finnes under fanen "dekor" helt til høyre på skjermen. Både farge, størrelse og rotasjon på dekoren kan endres slik som du ønsker. Dekor er inkludert i prisen, sammen med frakt og montering. 

design_3

 

4. Valgfritt tilbehør og ornament

Mange ønsker også en vase, lykt og annen dekor slik som spurver i bronse. Om man ikke har lykt integrert i gravminne (noen modeller har det, f.eks. Modell 405), så er lykt for skjerming av lys et populært valg. Eventuell bronsedekor som kjøpes vil bli festet på gravminne på ønsket plassering. Tilbehør er vanligvis forholdsvis dyrt. For steinen under så har vi valgt å montere en bronse-engel oppe til venstre, et bronsehjerte nede til høyre, og vi har inkludert en vase. Dette gir en totalpris på 41300 kroner, der tilbehøret utgjør en betydelig del av prisen. Vi har også forandret bedplate til en blomsterramme som har plass til mer blomster og er rimeligere. Alt dette tilbehøret kan legges til valgfritt.

design_4

 

5. Valgfri helpolering av gravminne

For en vedlikeholdsfri gravstein og et pent utsende velger mange helpolering. Hvorvidt man trenger eller har behov for helpolering kan du lese mer om her. Om du ønsker helpolering kan du velge det ved å krysse av for dette valget nederst i høyre hjørne på skjermen. 

 

6. Bestill/large/skriv ut

Når du har designet et gravminne du er fornøyd med, så har du flere valg. Du kan trykke "Send til" nede i høyre hjørne. Da skriver du inn din egen mail-adresse og trykker "send". Da vil du (og bare du) motta all informasjon om gravminne du har designet. Dette kan du senere velge å sende videre til oss om du ønsker det.

Et annet valg er "Bestill gravstein". Du fyller da inn den informasjonen som forespørres og trykker "bestill". Da bestiller du et gravminne hos oss. Neste steg er at vi kommer til å gjøre klar en skisse av ditt eget unike gravminne som vi sender tilbake til deg for bekreftelse/godkjenning før vi begynner produksjon av gravminne.

Gratulerer, du har nå designet et helt unikt gravminne! Hvis du ønsker å fortsette på et senere tidspunkt, så husker datamaskinen på ditt siste design.