Aktuelt

19. jan. 2020

Trenger man bedplate?

Rundt 60 prosent av de som kjøper gravstein hos oss kjøper også med en innramming, enten en bedplate eller en blomsterramme. I denne artikkelen belyser vi fordeler og ulemper ved å bruke innramming og viser hvilke innramminger vi tilbyr.

15. jan. 2020

Rimelig gravstein

Vi i har full forståelse for at det er dyrt å kjøpe gravstein. Derfor har vi samlet noen mer prisgunstige alternativer.

13. sep. 2019

Gravminner av skifer

Skifer fra Oppdal gir gravminner med eksklusiv og ekte norsk framtoning. 

21. aug. 2019

Valg av minneord

Minneord er et personlig valg. Vi ønsker å hjelpe deg.

21. aug. 2019

Bør man polere gravstein?

Polering av gravminner er en investering man kan spare inn over tid.

Se nyhetsarkiv

19. jan. 2020

Trenger man bedplate?

Rundt 60 prosent av de som kjøper gravstein hos oss kjøper også med en innramming, enten en bedplate eller en blomsterramme. I denne artikkelen belyser vi fordeler og ulemper ved å bruke innramming og viser hvilke innramminger vi tilbyr.

Over halvparten av de som kjøper gravstein hos oss kjøper også en innramming, enten en bedplate eller en blomsterramme. På de aller fleste gravplasser er det lov med innramming av gravstedet, med noen få unntak. Hvis du er i tvil, ta kontakt med oss ved bruk av kontaktskjemaet under eller via telefon, vi har god oversikt over hvor innramming ikke er mulig.

 

Fakta

I loven defineres størrelsen på gravstedet. Det strekker seg 60 cm foran graven fra bakkanten av gravsteinens fundament. Bredden av gravstedet er den samme som bredden av gravsteinen. Det er to alternativer for bruk av gravstedet, hvor de fleste velger Alternativ 2:

  1. Man kan ha kun et blomsterbed.
  2. Man kan bruke en innramming slik som en bedplate eller en blomsterramme, og ha varierende grad av beplantning i denne.

 

Forskjellige typer innramming 

De fleste velger en eller annen form for innramming av gravstedet. Den største ulempen med innramming er at det koster penger. Avhengig av type innramming koster de fra 2200 kroner (blomsterramme) og oppover. Prisen er avhengig av hvilken type innramming man velger, og bredden på gravsteinen. Vi tilbyr innramming i mange steinsorter, men vi anbefaler at man bruker samme steintype på innrammingen som gravsteinen er laget av.

Noen velger å ha kun et blomsterbed, men de aller fleste ønsker å ramme inn blomsterbedet sitt med en blomsterramme. Blomsterrammen består av tre deler som festes nedi jorden, som vist på bildet under. Fordelen med å velge en blomsterramme i stedet for en bedplate er at man får et større blomsterbed. Det er lett å glemme at blomsterbedet skal holdes ved like. 

Blomsterramme

blomsterramme

Bedplater koster noe mer enn blomsterrammer, hvor prisen starter på 3000 kroner for den rimeligste typen bedplate (Type 1). Om man ikke har kjøpt en gravstein med integrert lykt, er dette tilbehør som mange ønsker. En av fordelene med bedplater, er at de er lettere å sette fra seg tilbehør på, slik som en lykt eller bronse-hjerter. En bedplate ser også ofte ryddigere ut, og det er mindre behov for vedlikehold slik som luking. Ettersom oversiden av bedplatene er polert, så holder de seg fine over lang tid. Under finnes bilde av de fire vanligste typene med bedplater som vi tilbyr. Forskjellen mellom bedplatene er formen og størrelsen på åpningen i bedplaten, hvor det er forespeilet at man skal ha beplantning i åpningen. Bedplatene som har åpning (Type 2, Type 3 og Type 4) er noe dyrere enn bedplaten uten åpning (Type 1) på grunn av tilleggsarbeidet som kreves.

 

Bedplate Type 1

bedplate-type-1Bedplate Type 2

bedplate-type-2

Bedplate Type 3

bedplate-type-3

Bedplate Type 4

bedplate-type-4