Aktuelt

VI LANSERER NY STEINTYPE I VÅRT UTVALG

Mørke steintyper er i skuddet og også steiner med struktur, derfor Virginia Black.

Gjenbruk av gravstein

De fleste gravstein kan bli som ny med den rette behandlingen.

Vi produserer det gravminne du vil ha

Ønsker du deg et helt unikt gravminne for den du er glad i? Nergård Sten utarbeider også helt unike gravminner i samarbeid med kunder. Vi skal her forklare hvordan vi gjør dette, og hvordan du kan gå fram om du har noe helt spesielt i tankene.

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminnet vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

Se nyhetsarkiv

Trenger man bedplate?

Rundt 60 prosent av de som kjøper gravstein hos oss kjøper også med en innramming, enten en bedplate eller en blomsterramme. I denne artikkelen belyser vi fordeler og ulemper ved å bruke innramming og viser hvilke innramminger vi tilbyr.

Over halvparten av de som kjøper gravstein hos oss kjøper også en innramming, enten en bedplate eller en blomsterramme. På de aller fleste gravplasser er det lov med innramming av gravstedet, med noen få unntak. Hvis du er i tvil, ta kontakt med oss ved bruk av kontaktskjemaet under eller via telefon, vi har god oversikt over hvor innramming ikke er mulig.

 

Fakta

I loven defineres størrelsen på gravstedet. Det strekker seg 60 cm foran graven fra bakkanten av gravsteinens fundament. Bredden av gravstedet er den samme som bredden av gravsteinen. Det er to alternativer for bruk av gravstedet, hvor de fleste velger Alternativ 2:

  1. Man kan ha kun et blomsterbed.
  2. Man kan bruke en innramming slik som en bedplate eller en blomsterramme, og ha varierende grad av beplantning i denne.

 

Forskjellige typer innramming 

De fleste velger en eller annen form for innramming av gravstedet. Den største ulempen med innramming er at det koster penger. Avhengig av type innramming koster de fra 2200 kroner (blomsterramme) og oppover. Prisen er avhengig av hvilken type innramming man velger, og bredden på gravsteinen. Vi tilbyr innramming i mange steinsorter, men vi anbefaler at man bruker samme steintype på innrammingen som gravsteinen er laget av.

Noen velger å ha kun et blomsterbed, men de aller fleste ønsker å ramme inn blomsterbedet sitt med en blomsterramme. Blomsterrammen består av tre deler som festes nedi jorden, som vist på bildet under. Fordelen med å velge en blomsterramme i stedet for en bedplate er at man får et større blomsterbed. Det er lett å glemme at blomsterbedet skal holdes ved like. 

Blomsterramme

blomsterramme

Bedplater koster noe mer enn blomsterrammer, hvor prisen starter på 3000 kroner for den rimeligste typen bedplate (Type 1). Om man ikke har kjøpt en gravstein med integrert lykt, er dette tilbehør som mange ønsker. En av fordelene med bedplater, er at de er lettere å sette fra seg tilbehør på, slik som en lykt eller bronse-hjerter. En bedplate ser også ofte ryddigere ut, og det er mindre behov for vedlikehold slik som luking. Ettersom oversiden av bedplatene er polert, så holder de seg fine over lang tid. Under finnes bilde av de fire vanligste typene med bedplater som vi tilbyr. Forskjellen mellom bedplatene er formen og størrelsen på åpningen i bedplaten, hvor det er forespeilet at man skal ha beplantning i åpningen. Bedplatene som har åpning (Type 2, Type 3 og Type 4) er noe dyrere enn bedplaten uten åpning (Type 1) på grunn av tilleggsarbeidet som kreves.

 

Bedplate Type 1

bedplate-type-1Bedplate Type 2

bedplate-type-2

Bedplate Type 3

bedplate-type-3

Bedplate Type 4

bedplate-type-4