Aktuelt

VI LANSERER NY STEINTYPE I VÅRT UTVALG

Mørke steintyper er i skuddet og også steiner med struktur, derfor Virginia Black.

Gjenbruk av gravstein

De fleste gravstein kan bli som ny med den rette behandlingen.

Vi produserer det gravminne du vil ha

Ønsker du deg et helt unikt gravminne for den du er glad i? Nergård Sten utarbeider også helt unike gravminner i samarbeid med kunder. Vi skal her forklare hvordan vi gjør dette, og hvordan du kan gå fram om du har noe helt spesielt i tankene.

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminnet vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

Se nyhetsarkiv

Bør man polere gravstein?

Polering av gravminner er en investering man kan spare inn over tid.

Ved kjøp av gravminne kan du velge helpolering. Den største fordelen med helpolering er at gravminnet blir tilnærmet vedlikeholdsfritt. Urenheter tørkes lett bort med en våt klut, og gravminnet vil se like bra ut etter 10 år. Uten polering opplever mange at det gror mose, særlig på kantene av steinen. Vi anbefaler at upolerte gravminner skrubbes to ganger i året med klorin og vann for å unngå missfarging.

Helpolering betyr at hele gravstenen bearbeides slik at den får en helt glatt og vannavstøtende overflate. Steinens overflater slipes for hånd av våre mest erfarne fagarbeidere. Det brukes spesialverktøy for sliping med seks forskjellige finhetsgrader. Deretter varmebehandles overflaten, slik at porene i steinen tettes. Prisen for helpolering er ca. 6000 kroner for en gjennomsnittlig gravsten. Prisen reflekterer at helpolering er tidkrevende fagarbeid. Her gjør god norsk håndverkstradisjon seg gjeldende. Særlig kantene på steinen er krevende og derfor dyrere å polere, men her gror det også lettest mose.

Om man ønsker å polere kun baksiden av gravsteinen, så koster dette 2000 kroner for alle våre gravminner. Polering av forsiden av gravminnet er inkludert i prisen.

Under ser du et bilde av Modell 181, helpolert, i steinsorten "Orion Blue". Etter tre år i værharde omgivelser i Sogn og Fjordane ser den akkurat like fin ut som den dagen den ble satt opp.

modell181