Aktuelt

13. sep. 2019

Gravminner av skifer

Skifer fra Oppdal gir gravminner med eksklusiv og ekte norsk framtoning. 

21. aug. 2019

Valg av minneord

Minneord er et personlig valg. Vi ønsker å hjelpe deg.

21. aug. 2019

Bør man polere gravstein?

Polering av gravminner er en investering man kan spare inn over tid.

21. aug. 2019

Gravstein for kjæledyr

Nergård Stenindustri tilbyr gravminner for dyr som har vandret hen.

Se nyhetsarkiv

13. sep. 2019

Gravminner av skifer

Skifer fra Oppdal gir gravminner med eksklusiv og ekte norsk framtoning. 

Den vakre bygda ved foten av Dovrefjell, Oppdal, har lange steintradisjoner. Skiferstein har vært en viktig eksportvare fra bygda siden 1920-tallet. Da kom Dovrebanen i drift og skifer kunne lettere sendes rundt om i landet. Oppdal Sten er en av de store bedriftene i Oppdal som eksporterer skifer til mange formål, som bruddheller til gårdsplasser, trappetrinn, peisplater og mye mer. Bildet over viser hvordan skifer utvinnes fra Klevanbruddet som ligger i Drivdalen i Oppdal. Her utvinnes og bearbeides stein som har vært formet i over 750 millioner år i naturskjønne omgivelser.

Skiferbrudd_Oppdal2

Våren 2019 startet vi i Nergård Stenindustri et samarbeid med Oppdal Sten, hvor formålet er å hente inn stein av den høyeste kvalitet for produksjon av gravminner. Produksjon av gravstein krever skifer som tilfredsstiller spesielle krav. For eksempel kan ikke skiferen spaltes, selv om den utsettes for meget høye påkjenninger (trykk høyere enn 1500 bar). Dette er ulikt skifer som for eksempel skal brukes som brudheller til gårdsplasser, hvor man ønsker at de spaltes til egnet tykkelse. Skifer som ikke spaltes finnes kun i spesielle deler av steinbruddet.

De fleste av våre modeller kan produseres i skifer, hvor de får en stilren og bestandig framtoning. Skifertypen "Oppdal Mørk Golan" egner seg spesielt godt, og gir pene gravminner som representerer ekte norskprodusert håndverk, fra råvare til ferdig produkt. Gravstein i skifer har vært meget populære siden lanseringen i vår. Modell 439 (venstre) og 440 (høyre) er begge vist i skifer under. 

skifer_steiner