Aktuelt

6. april 2020

Vi produserer det gravminne du vil ha

Ønsker du deg et helt unikt gravminne for den du er glad i? Nergård Sten utarbeider også helt unike gravminner i samarbeid med kunder. Vi skal her forklare hvordan vi gjør dette, og hvordan du kan gå fram om du har noe helt spesielt i tankene.

5. april 2020

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

5. april 2020

Rimelig gravstein

Vi i Nergård Sten har full forståelse for at det er dyrt å kjøpe gravstein. Derfor har vi samlet noen mer prisgunstige alternativer.

4. april 2020

Gravminne design

Med Nergård sitt program, Steinbyggeren, kan du sette sammen et unikt gravminne fra et stort utvalg av modeller, steinsorter, bedplater og tilbehør. Ved å klikke og dra kan du selv designe et gravminne å få et realistisk bilde på hvordan gravminne vil se ut. Vi vil nå vise deg, steg for steg, hvordan du kan designe et unikt gravminne. Det er så enkelt at hvem som helst kan få det til.

19. jan. 2020

Trenger man bedplate?

Rundt 60 prosent av de som kjøper gravstein hos oss kjøper også med en innramming, enten en bedplate eller en blomsterramme. I denne artikkelen belyser vi fordeler og ulemper ved å bruke innramming og viser hvilke innramminger vi tilbyr.

Se nyhetsarkiv

5. april 2020

Begravelse

Når noen av dine nærmeste dør, så er du kanskje forventet å ta deg av det praktiske rundt begravelsen. Vi opplever at mange lurer på hva man bør gjøre i denne situasjonen, og hvordan gangen i det er. I denne artikkelen så vil vi forklare deg, steg for steg, hvordan en typisk begravelse arrangeres.

1. Dødsfall varsles til lege

Det første man bør foreta seg ved et naturlig dødsfall er å ta kontakt med lege. Om den avdøde er på sykehus eller sykehjem, så vil personalet være behjelpelig med dette. Om den avdøde har dødd hjemme, så tar man selv kontakt med lege. Legen vil komme for å undersøke den avdøde, bekrefte at vedkommende er død og skrive ut en dødsattest.

Om man på grunn av de spesielle omstendighetene ikke ønsker å gjøre dette selv, så kan et begravelsesbyrå være behjelpelig med det praktiske.

2. Kontakt begravelsesbyrå

Etter dødsattest har blitt ordnet så er tiden inne for å ta kontakt med et begravelsesbyrå. Når du har valgt et begravelsesbyrå så vil de guide deg gjennom resten av prosessen. Vi skal nå fortelle deg litt hva du kan forvente.

Det første man bør bestemme seg for er om det skal være begravelse eller kremasjon, og om denne skal være religiøs eller borgerlig. Mens en religiøs begravelse vanligvis skjer i en kirke og er ledet av en prest, så vil en borgerlig begravelse skje i et seremonirom og være ledet av en seremonimester.

I samarbeid med resten av familien, må dere finne en egnet dato for begravelsen. Begravelsesbyrået vil etablere kontakt med kommune og kirkeverge (for religiøs begravelse). Kirkeverge vil da sørge for å opprette en dialog mellom pårørende og presten eller seremonimesteren som skal gjennomføre begravelsen for å snakke om det praktiske.

3. Resten av det praktiske ordnes i samarbeid med begravelsesbyrå

Jobben til begravelsesbyrået er å ta seg av det praktiske rundt begravelsen, slik som etablering av dødsannonse, utfylling av begjæringskjema, varsling av tingrett, ordning av kiste, salmer, bestilling av eventuelle kunstneriske innslag slik som solist, blomster, eventuell gave til veldedige formål og oppretting av minneside på nett.

4. Velge gravstein

Begravelsen skjer vanligvis innen 10 virkedager etter dødsfallet, med mindre det er en spesiell grunn til noe annet. Brukt den tiden du trenger. Det er i din beste interesse å finne akkurat den gravsteinen du ønsker. Ta en telefon til oss, vi har over 50 års erfaring og tilbyr personlig oppfølging for å være sikker på at du som kunde får akkurat det du ønsker.